
Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ρωσία έναντι των απειλών των χωρών της Δύσης για κυρώσεις εις βάρος της, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των ΛΔ του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ, όπως δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Μιλώντας για το θέμα, ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η Δύση θα επέβαλε ούτως ή άλλως τις κυρώσεις, ανεξάρτητα από τα γεγονότα, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις της ήταν προβλέψιμες. «Οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν μέχρι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για την αποκαλούμενη “τιμωρία της Ρωσίας”. Ήδη μας απειλούν με κάθε είδους κυρώσεις. Ε λοιπόν, τις έχουμε συνηθίσει. Ξέρουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση. Με ή χωρίς λόγο», επισήμανε ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ.
Μάλιστα, ο ίδιος έθεσε ζήτημα κυριαρχικού δικαιώματος της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εκπροσωπεί όλα τα συστατικά μέρη της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ταυτόχρονα, επέκρινε το Κίεβο ότι δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου σχετικά με τις Φιλικές Σχέσεις μεταξύ των Λαών από το 2014, όταν ο πρώην Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την εξουσία.