Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
56 views 0 sec 0 Comment

Λίβανος: Επεισόδια ανάμεσα σε πολίτες λόγω της έλλειψης καυσίμων – Τρεις νεκροί

Γιάννης Διαμάντης - 10 Αυγούστου, 2021

Σοβαρά επεισόδια παρατηρούνται στο Λίβανο λόγω της έλλειψης καυσίμων, με τις ουρές στα πρατήρια και τις αψιμαχίες να είναι καθημερινά φαινόμενα.

Μάλιστα, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε επεισόδια την Δευτέρα (9/8).

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, «Χθες Δευτέρα (09/08/21) παρατηρήθηκε διένεξη ανάμεσα σε δυο άτομα όσον αφορά τη σειρά προτεραιότητας για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα καθώς περίμεναν στην ουρά σε πρατήριο στην κοινότητα Μπαχούν», η οποία βρίσκεται στα βόρεια της χώρας. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια, με τον ένα να βγάζει πιστόλι και να πυροβολεί εναντίον του άλλου, προκαλώντας τον θάνατό του.

Ακόμα, σε άλλη περιοχή στα βόρεια της χώρας σημειώθηκε διαμάχη πριν από μερικές ημέρες «ανάμεσα σε έναν νεαρό, συνοδευόμενο από ενόπλους, που απαίτησε να γεμίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με καύσιμα, κι άλλα δύο πρόσωπα».

Ακολούθως, ο νεαρός και οι ένοπλοι συνοδοί του καταδίωκαν επί τέσσερις ημέρες τα δύο πρόσωπα που τους εναντιώθηκαν, ως την Μπεντάουι, όπου τους δολοφόνησαν χθες Δευτέρα. Στη συνέχεια, ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μία πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις σε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηλεκτροδότηση διακόπτεται ακόμα και 22 ώρες το 24ωρο, ενώ όσοι διαθέτουν γεννήτριες, που λειτουργούν με ρελέ, αναγκάζονται να προμηθεύουν με δελτίο τους πελάτες τους, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της μείωσης των κρατικών επιδοτήσεων.

Τέλος, η συναλλαγματική ισοτιμία του Λιβάνου έχει υποχωρήσει κατά 90% τα τελευταία δύο χρόνια.

Ετικέτες: επεισόδια, Λίβανος, Πετρέλαιο

PREVIOUS

Πυρκαγιά στην Αρκαδία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 19 χωριών

NEXT

Υπουργικό Συμβούλιο: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές
Related Post
3 Φεβρουαρίου, 2022
Τη Δευτέρα στην Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη
8 Δεκεμβρίου, 2020
24ωρη απεργία στα ΜΜΕ ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ
6 Δεκεμβρίου, 2021
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις Λοβέρδου
8 Οκτωβρίου, 2022
Τρεις νεκροί και καταστροφή δύο λωρίδων κυκλοφορίας από έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved