Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
137 views 2 sec 0 Comment

Κ. Χατζηδάκης: Το 2021 έτος εφαρμογής του πλαισίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – Η Ελλάδα θα γίνει Ευρώπη και σε αυτό το θέμα

Μάριος Λουκάς - 4 Μαρτίου, 2021

«Το 2020 θεσπίσαμε ένα νέο πλαίσιο για την αναδοχή και την υιοθεσία, σύμφωνο με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας, το οποίο φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευαίσθητο αυτό θέμα. Φέτος καλούμαστε να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, γιατί ο νόμος αυτός είναι μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας». Αυτό τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, χαιρετίζοντας τη σημερινή συνεδρίαση (τηλεδιάσκεψη) του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ),  μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΣΑΝΥ και Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό σε ιδέες όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα θέματα αναδοχής και υιοθεσίας. «Θα προχωρήσουμε αξιοποιώντας τις συμβουλές και τις προτάσεις του ΕΣΑΝΥ, με το οποίο έχουμε παραγωγική συνεργασία», πρόσθεσε.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε ως θέμα την εισήγηση της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού κ. Θεώνης Κουφονικολάκου για την εκπόνηση ενιαίου πρωτοκόλλου για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας αναδοχής και υιοθεσίας. Τα μέλη του ΕΣΑΝΥ συμφώνησαν σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα εκπονήσει και θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Μετά από δεκαετίες αναμονής, καταφέραμε μέσα σε ένα χρόνο να έχουμε ένα Ενιαίο Εθνικό Σύστημα Υιοθεσιών και Αναδοχών, που εξασφαλίζει ταχύτητα και διαφάνεια. Χρειάστηκε οργάνωση, σχέδιο, σύμπραξη με δομές και φορείς, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και συγκεκριμένα βήματα για να ξεπεράσουμε εμπόδια, δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις πολλών ετών.

Η πρωτοβουλία της Βοηθού Συνηγόρου για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου πρωτοκόλλου για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας, έρχεται να συμπληρώσει όλα όσα έχουν γίνει έως τώρα αλλά και όσα έχουν δρομολογηθεί για φέτος. Ένα χρόνο πριν στο Ζάππειο θέσαμε ως στόχο την εξασφάλιση της κατάλληλης οικογένειας για κάθε ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές παιδικής προστασίας της χώρας.  Η επόμενη μέρα για την παιδική προστασία χαρακτηρίζεται από τη δραστική μείωση των παιδιών που φιλοξενούνται σε κλειστές δομές, δηλαδή στην αποϊδρυματοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών».

Ο κ. Σταμάτης από την πλευρά του χαιρέτισε την παρουσία του Υπουργού και της Υφυπουργού, καθώς αυτή αποδεικνύει το ειλικρινές ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα θέματα αναδοχών και υιοθεσίας για την ένταξη κάθε παιδιού σε μια οικογένεια.

Ετικέτες: αναδοχή, υιοθεσία, Χατζηδάκης

PREVIOUS

Έκδοση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων μέσω του gov.gr

NEXT

Η παγκόσμια καινοτομία της VITEX- Aνάπτυξη αντιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων σε βαμμένες επιφάνειες
Related Post
26 Μαΐου, 2022
Τέθηκε σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης
1 Απριλίου, 2021
Μείωση κόστους τηλεφωνικών κλήσεων προς την γραμμή καταναλωτή 1520 από τις εταιρείες COSMOTE και VODAFONE
18 Μαΐου, 2021
Δράσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης και την ψηφιακή ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας
23 Δεκεμβρίου, 2020
Νέος φωτισμός στον ναό του Ηφαίστου και στο μνημείο Φιλοπάππου
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved