Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
140 views 1 sec 0 Comment

Κουτσούμπας: Εδώ και τώρα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί

Δημήτρης Κυριακού - 25 Ιανουαρίου, 2022

Να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίς» ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση και το περίφημο “επιτελικό κράτος” από τις τεράστιες ευθύνες τους, που άφησαν στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών, ιδιαίτερα της Αττικής.Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες στην Αττική Οδό και σε άλλους οδικούς άξονες, για τα νοικοκυριά που παραμένουν ακόμη και τώρα χωρίς ρεύμα και θέρμανση, για τους απροστάτευτους εργαζόμενους, για την παράλυση των μέσων μεταφοράς. 

Αυτός ο εφιάλτης είναι κάτι παραπάνω από κυβερνητική ολιγωρία κι αδιαφορία. Είναι η ίδια η εγκληματική πολιτική που συντηρεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και του κρατικού σχεδιασμού, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες γιατί τις θεωρεί “ανεπίτρεπτο κόστος”.

Μπροστά τους κατέρρευσε με πάταγο για άλλη μια φορά το αστικό κράτος, κατά τ’ άλλα ταχύτατο και ικανότατο, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, όμως γυμνό από μέσα, υποδομές και προσωπικό, ανίκανο και χωρίς σχέδιο, όταν πρέπει να προστατέψει το λαό. Η μόνη τελικά “προστασία” του κράτους περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, που τη μια λέει “φύγετε για να σωθείτε” και την άλλη “μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε”. Ντροπή!.

Η πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην χρυσοπληρωμένη “Αττική οδό”, ξεμπροστιάζει εκείνους που έχουν κάνει σημαία τους την επιχειρηματική δράση, η οποία όμως ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Σήμερα προβάλλει από παντού η απαίτηση οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι εθνικές οδοί να είναι λαϊκή περιουσία χωρίς διόδια και χαράτσια, με σύγχρονα μέσα κι υποδομές.

Εδώ και τώρα, και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Κυβέρνηση, αρμόδιοι φορείς, Περιφέρειες και Δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων, να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς, να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία. Εδώ και τώρα με αίσθημα αλληλεγγύης να μη μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος!» κατέληξε στη δήλωσή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ετικέτες: Δήλωση, Κακοκαιρία, Κουτσούμπας

PREVIOUS

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οργισμένοι οι επιβάτες του τρένου που είναι ακινητοποιημένο στην Οινόη

NEXT

Καραμανλής: Αποζημίωση €1.000 στους επιβάτες τρένων που εγκλωβίστηκαν
Related Post
6 Δεκεμβρίου, 2023
Γερμανία: Αποκάλυψη του Γενς Σπαν για ομοφοβικό σχόλιο μαθητή σε σχολείο
21 Μαΐου, 2023
Εκλογές 2023: Πρώτη η ΝΔ με διαφορά, σύμφωνα με τα exit poll
1 Σεπτεμβρίου, 2021
Σταϊκούρας: Ανοίγει ο δρόμος για ισχυρή ανάκαμψη
15 Μαρτίου, 2022
Ζελένσκι: Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας – Βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved