Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
59 views 3 sec 0 Comment

Κορωνοϊός-εμβόλιο: Πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα εμφανίζει το υποψήφιο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech

Γιάννης Διαμάντης - 9 Νοεμβρίου, 2020

Σημαντικές εξελίξεις έρχονται από το μέτωπο της παραγωγής εμβολίου για τον κορωνοϊό, αφού ένα εκ των υποψήφιων εμβολίων εμφανίζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο που παρασκευάζουν από κοινού Pfizer και BioNTech εμφανίζει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα, όπως ανακοίνωσε ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Δρ Αλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer και η BioNTech ανέφεραν ότι η κλινική δοκιμή που διενεργήθηκε σε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Κατά συνέπεια, η προστασία από τον Covid-19 επιτυγχάνεται 28 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό, που περιλαμβάνει δύο δόσεις.

Το υποψήφιο εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε 43.500 άτομα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Νότια Αφρική και Τουρκία με εγγύηση της ασφάλειάς του.

Μάλιστα, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pfizer είναι έτοιμη για την παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι τα τέλη του 2020 και 1,3 δισ. δόσεων έως το τέλος του 2021.

Ετικέτες: BioNTech, Pfizer, Εμβόλιο, Κορωνοϊός

PREVIOUS

ΗΠΑ-Προεδρικές εκλογές: Οι ελληνοαμερικανοί που εκλέχθηκαν σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων

NEXT

Κορωνοϊός-εμβόλιο: Άνοδος στις αγορές μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer
Related Post
19 Μαρτίου, 2021
EΟΔΥ: 2785 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην χώρα μας
6 Μαρτίου, 2021
Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας επισκεπτόμενος τις σεισμόπληκτες περιοχές
24 Μαρτίου, 2021
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για άλλα 300 λεωφορεία με leasing στην Αθήνα
12 Δεκεμβρίου, 2020
Νίκη Κεραμέως: Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved