
Την ύπαρξη 110.000 πλαστών υγειονομικών πιστοποιητικών για τον COVID-19 στη Γαλλία γνωστοποίησαν στο δίκτυο AFP κύκλοι του Υπουργού Εργασίας, Ζεράλ Νταρμανέν.
Μιλώντας για το θέμα, ο Νταρμαμέν είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 συλλήψεις, με το περιβάλλον του να διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένες συλλήψεις έχουν στόχο ταυτοχρόνως τους χρήστες και τους διακινητές.
Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ήδη εκδοθεί καταδίκες σε φυλάκιση με αναστολή «και ορισμένες φορές χωρίς αναστολή, κυρίως για χρήστες πάσο». Ωστόσο, επισήμανε πως τάσσεται υπέρ της παύσης της δίωξης ανθρώπων που είχαν στην κατοχή τους πλαστά πιστοποιητικά, αλλά είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν προς το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, ένας γιατρός της περιοχής του Παρισιού που ήταν ύποπτος ότι πούλησε τουλάχιστον 220 πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά, τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.