
Ένας 82χρονος που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσώρτσιλ της Οξφόρδης είναι ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία.
Μετά τον εμβολιασμό, ο Μπράιαν Πίνκερ ανέφερε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι’ αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη. Οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, το προσωπικό σήμερα ήταν όλοι τους εκπληκτικοί και τώρα μπορώ πραγματικά να ανυπομονώ να γιορτάσω την 48η επέτειο του γάμου μου με τη σύζυγό μου Σίρλεϊ αργότερα φέτος».
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έκανε λόγο για «θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης». Μιλώντας στο Sky News, τόνισε ότι το εμβόλιο αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την έξοδο από την πανδημία.