Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 3 sec 0 Comment

Κορωνοϊός-Αυστραλία: Πάνω από ένα εκατομμύριο τα κρούσματα «Πρέπει να προσπεράσουμε το κύμα», λέει ο Μόρισον

Γιάννης Διαμάντης - 10 Ιανουαρίου, 2022

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων καταγράφει η Αυστραλία, με τις νέες μολύνσεις να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Παρά το γεγονός ότι τα lockdown και το κλείσιμο των συνόρων οδήγησε σε σημαντική πτώση των κρουσμάτων, η απόφαση των αυστραλιανών αρχών να «ζήσει με τον ιό» η χώρα συνέπεσε με την έλευση της μετάλλαξης “Όμικρον”, με την Αυστραλία να καταγράφει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 ανάγκασε τις αρχές να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα σε ορισμένες Πολιτείες, την ώρα που πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού εξαιτίας ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανέφερε ότι «η Omicron μας βάζει να αλλάξουμε ταχύτητα και πρέπει να προσπεράσουμε», προσθέτοντας: «Έχουμε δύο επιλογές: είτε να προσπεράσουμε, ή να κλείσουμε. Τασσόμαστε υπέρ του να προσπεράσουμε».

Ο Σκοτ Μόρισον αναμένεται να συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των Πολιτειών ώστε να υπάρξουν ενδεχόμενες τροποποιήσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών.

Κατά τον ίδιο, παρά την αυξανόμενες εισαγωγές, το σύστημα υγείας της χώρας ανταποκρίνεται στην πίεση. Τα κρούσματα ανήλθαν σε περίπου 67.000 μέσα σε 24 ώρες, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι ο αριθμός ενδέχεται να είναι μικρός, εξαιτίας του ότι ορισμένες πολιτείες δεν λογαριάζουν αυτούς που έκαναν γρήγορα τεστ αντιγόνων στο σπίτι και είχαν θετικό αποτέλεσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στο 1,04 εκατ. από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται συνολικά σε 2.837.

Τέλος, η Αυστραλία προχωρά στη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, την στιγμή που έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Ετικέτες: Αυστραλία, Κορωνοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Σκοτ Μόρισον

PREVIOUS

Σταϊκούρας: Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης

NEXT

Γαλλία: Επίθεση αντιεμβολιαστών σε βουλευτή με λάσπες
Related Post
26 Φεβρουαρίου, 2020
Σταϊκούρας: Αισιοδοξία και επαγρύπνηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
30 Δεκεμβρίου, 2020
Γεωργιάδης: Αυστηρότεροι κανόνες στην λειτουργεία των καταστημάτων όταν ανοίξουν σε σχέση με το καλοκαίρι
1 Απριλίου, 2021
Κορωνοϊός – Γερμανία: Εμβολιάστηκε ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
11 Φεβρουαρίου, 2022
Μπάιντεν: Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στην Ουκρανία πρέπει να φύγουν
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved