Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
62 views 0 sec 0 Comment

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, η οργανωμένη δράση τους, έχουν την δύναμη να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν οι ανατροπές του αιώνα

Δημήτρης Κυριακού - 13 Απριλίου, 2021

Για σχέδιο νόμου στα εργασιακά που αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Το γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος τονίζει ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, τινάζει στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, και από την άλλη εκτινάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους «να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν οι ανατροπές του αιώνα» όπως αναφέρει.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ:

«Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει ένα νομοσχέδιο, που αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Απ’ τη μία τινάζει στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, και από την άλλη εκτινάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Η 10ωρη δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, δεν αποτελούν γενικά “εκσυγχρονισμό”, αλλά “εκσυγχρονισμό” της εργασιακής ζούγκλας με βάση τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

“Κερασάκι στην τούρτα” είναι ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι. Οι “εξυπνάδες” του κύριου υπουργού, ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

Η επίκληση, εκ μέρους του υπουργού, των οδηγιών της ΕΕ για την “διευθέτηση του χρόνου εργασίας”, που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, δεν καθιστά λιγότερο εγκληματική την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά καθιστά εγκληματικές την ΕΕ και όλες τις κυβερνήσεις που επέκτειναν το νομοθετικό πλαίσιο της “ευελιξίας”, γενικεύοντας την εργασιακή ζούγκλα, τα ωράρια – λάστιχο και το ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, η οργανωμένη δράση τους, έχουν την δύναμη να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν οι ανατροπές του αιώνα» καταλήγει το ΚΚΕ.

Ετικέτες: Γραφείο τύπου, Εργασιακά, ΚΚΕ, Νομοσχέδιο, σχόλιο, Υπ. Εργασίας

PREVIOUS

Πέθανε ο πατέρας του Κ. Βελόπουλου

NEXT

Ο Γιώργος Κατσαρός στο «Ενώπιος Ενωπίω»
Related Post
15 Οκτωβρίου, 2019
Μητσοτάκης: «Συντασσόμαστε απόλυτα με την ΕΕ στο θέμα της Τουρκίας, δρομολογούνται κυρώσεις για Ερντογάν»
18 Νοεμβρίου, 2020
Κομισιόν: Έγκριση για εκταμίευση 765 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
5 Αυγούστου, 2021
Έκτακτο: Lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά από αύριο (6/8)
27 Δεκεμβρίου, 2021
Κορωνοϊός-Γαλλία: Έκτακτα μέτρα για τη μετάλλαξη “Όμικρον” σχεδιάζει η κυβέρνηση
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved