Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
95 views 3 sec 0 Comment

Καναδάς – Εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Αμφίρροπη μάχη μεταξύ Φιλελεύθερων και Συντηρητικών

Γιάννης Διαμάντης - 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στον Καναδά, με τις κάλπες να ανοίγουν πριν από λίγη ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Η εκλογική αναμέτρηση είναι μία από τις πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών, με τον Τζάστιν Τριντό να δίνει σκληρή μάχη για την επικράτησή του.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό μάχονται στήθος με στήθος με τους Συντηρητικούς του Έριν Ο’ Τουλ, αφού τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστά που προσεγγίζουν το 30%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας από τον Τζάστιν Τριντό θα δημιουργούσε προβλήματα στο νυν Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να προσφεύγει σε συμβιβασμούς με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το κεντροαριστερό «Νέο Δημοκρατικό Κόμμα», οι «Πράσινοι» και το αυτονομιστικό «Bloc Québécois».

Ωστόσο, εξίσου σημαντικές πιθανότητες υπάρχουν για το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εκλογών την άνοιξη, σε περίπτωση που ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν γίνει εφικτός.

Ετικέτες: Εκλογές, Καναδάς, Τζάστιν Τριντό

PREVIOUS

Τουρκία: Επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες

NEXT

Σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας
Related Post
4 Απριλίου, 2020
Κορωνοϊός-Βρετανία: 708 νεκροί σε μία ημέρα – 4.313 συνολικά
15 Σεπτεμβρίου, 2021
ΕΕ: Πορεία προς την ψηφιακή δεκαετία για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού το 2030
12 Ιουνίου, 2022
Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει τα τουρκικά δημοσιεύματα το ΥΠΕΞ
20 Σεπτεμβρίου, 2021
Χατζηδάκης – efood: Ο εργασιακός νόμος δεν σχετίζεται με αυτό που έγινε στην εταιρεία
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved