Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
60 views 1 sec 0 Comment

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Φόβους για διακοπή της δραστηριότητας εκφράζει το 36,7% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Γιάννης Διαμάντης - 9 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δείχνει έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, καθώς το 36,7% αυτών εκφράζει φόβους για πιθανή διακοπή της δραστηριότητάς του το προσεχές διάστημα.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα δείχνει ότι το 23,6% αναγκάστηκε να αυξήσει τις τιμές σε επίπεδο αγαθών/υπηρεσιών, ενώ το 22,2% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι θα αυξήσει τις τιμές του το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος κατέγραψε αύξηση 26,2 μονάδων, ενώ ανέρχεται στις 46,3 μονάδες για το α’ εξάμηνο του 2021. Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης οικονομικού κλίματος παραμένει χαμηλότερα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Τα συγκεκριμένα μεγέθη δείχνουν ότι τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην οικονομική δραστηριότητα έχουν επιτρέψει στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να παραμείνουν «ζωντανές».

Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, με εκείνες που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μετά από κρατική εντολή να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα. Μάλιστα, η μεγάλη διάρκεια της μη λειτουργίας τους συντελεί σ’ αυτή την δύσκολη πραγματικότητα.

Επιπλέον, το ζήτημα της ρευστότητας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 1 στις 5 επιχειρήσεις (21,4%) δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα, ενώ 1 στις 5 επιχειρήσεις (21%) διαθέτουν ταμειακά διαθέσιμα για ένα μήνα. Το πρόβλημα είναι εξίσου μεγάλο για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, καθώς το 31,7% των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή δεν έχει καθόλου ρευστότητα, ενώ για το 19,2% τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν το πολύ για ένα μήνα. Για τις επιχειρήσεις της εστίασης, το 28,9% δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα, ενώ το 21,6% έχει ταμειακά διαθέσιμα για διάστημα ενός μήνα.

Ετικέτες: ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

PREVIOUS

Επιστρέφει ο Ν. Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα

NEXT

Γεωργιάδης: Υπάρχει παγκόσμια αύξηση των τιμών – Βελτίωση μετά τα Χριστούγεννα
Related Post
18 Νοεμβρίου, 2019
Θετική η ΝΔ στη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατοχύρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας
24 Αυγούστου, 2020
Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών τα Χανιά-Άρση των ειδικών μέτρων στον Πόρο
31 Οκτωβρίου, 2021
Σύνοδος G20: Τελική Διακήρυξη χωρίς καθαρές δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή
24 Απριλίου, 2021
Παπαθανάσης: Εντός Μαΐου η στήριξη της εστίασης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved