Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
67 views 1 sec 0 Comment

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δημήτρης Κυριακού - 22 Δεκεμβρίου, 2021

Η ημερήσια έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ, αναφέρει:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.641, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.049.936 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 214 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.964 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.126 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 665 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 78.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 553 (83.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 112 (16.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.691 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 370 (ημερήσια μεταβολή +25.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 333 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Ετικέτες: ΕΟΔΥ, Ημερήσια έκθεση επιτήρησης, Θάνατοι, Κορωνοϊός, Κρούσματα, ΜΕΘ

PREVIOUS

Μπορέλ: Η Τουρκία οφείλει να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

NEXT

Υπουργείου Υγείας: Στόχος για το έτος 2022 η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για την ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ
Related Post
12 Οκτωβρίου, 2020
ΕΟΔΥ: 295 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα
7 Φεβρουαρίου, 2020
Γερμανία: Παραμένει προσωρινά πρωθυπουργός στη Θουριγγία ο Κέμεριχ
4 Μαρτίου, 2021
ΕΟΔΥ: 2219 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο
8 Απριλίου, 2021
Η τηλεθέαση της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη στο δελτίο ειδήσεων του Star
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved