Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
59 views 2 sec 0 Comment

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δημήτρης Κυριακού - 17 Οκτωβρίου, 2021

Η ημερήσια έκθεση επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αναφέρει:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 693.886 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.221 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.375 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (87.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.243 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -8.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 200 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Ετικέτες: ΕΟΔΥ, Ημερήσια έκθεση επιτήρησης, Κορωνοϊός, Κρούσματα

PREVIOUS

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά

NEXT

ΕΡΤ2: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία. Από το Εγώ στο Εμείς»
Related Post
3 Δεκεμβρίου, 2021
Μ. Θεμιστοκλέους: Και στους 3 μήνες η τρίτη δόση, μετά τη δεύτερη
27 Ιανουαρίου, 2021
Κορωνοϊός – Ισπανία: Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω έλλειψης δόσεων
24 Μαΐου, 2022
Συνεδρίαση Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων και τον εμβολιασμό
12 Μαρτίου, 2023
Ερντογάν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία στο έλεος ενός συνασπισμού που είναι άπληστος και στερείται κατεύθυνσης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved