Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
71 views 0 sec 0 Comment

Ζελένσκι στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτών και αμάχων

Γιάννης Διαμάντης - 23 Μαρτίου, 2022

Κάλεσμα προς την Γαλλία για περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία απηύθυνε μέσω βιντεοσύνδεσης με την γαλλική Εθνοσυνέλευση ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας στη χώρα.

Αρχικά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπλεξε το εγκώμιο του Γάλλου προέδρου, ο οποίος, όπως είπε, «υιοθετώντας το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Ισότητα, ελευθερία, αδελφοσύνη», ένωσε την Ευρώπη.

Παράλληλα, με νέα αναφορά στο τρίπτυχο της Γαλλική Επανάστασης, κάλεσε την Γαλλία να συνεισφέρει στην «αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ακόμα, ο ίδιος κάλεσε του Γάλλους βουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αμάχων θυμάτων του πολέμου στη χώρα. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μαριούπολη, κάνοντας παραλληλισμό με τα «ερείπια του Βερντέν» στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναφερόμενος στην αντίπαλη πλευρά, κατηγόρησε την Ρωσία για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη χώρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ άμαχου πληθυσμού και στρατιωτών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν, υπογράμμισε την καταδίκη των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο Κίεβο.

Ετικέτες: Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Πόλεμος στην Ουκρανία

PREVIOUS

Πόλεμος στην Ουκρανία – Στόλτενμπεργκ: Ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από την Ρωσία θα μετέβαλλε την φύση του πολέμου

NEXT

Ενημερωτικός ο Easy Fm όπως έκρινε το ΕΣΡ
Related Post
6 Δεκεμβρίου, 2022
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα
11 Ιουνίου, 2019
Κομισιόν: Δεν αλλάζει η θέση για το Brexit
29 Ιουνίου, 2020
Γαλλία: Φυλάκιση πέντε ετών για τον Φρανσουά Φιγιόν
9 Ιουνίου, 2020
Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved