
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει τέταρτο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.
Σε ανάρτηση στο Twitter, η κ. Φον Ντερ Λάιεν έγραψε σχετικά: «Ο τρόπος με τον οποίο θα απαντήσουμε σήμερα στην αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας θα καθορίσει το μέλλον της Ουκρανίας, της Ένωσής μας και ολόκληρης της ηπείρου μας. Ας μείνουμε πιστοί στις αρχές που καθοδηγούν την απάντησή μας μέχρι τώρα: Υπευθυνότητα, ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα».
Από την πλευρά του, ο Εμμανουέλ Μακρόν τόνισε πως «η επιλογή της Ρωσίας, του Προέδρου Πούτιν, ήταν να επαναφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη», υπογραμμίζοντας την ταχύτητα και το πνεύμα ευθύνης της Ε.Ε.
Ταυτόχρονα, επισήμανε πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο κατά την διάρκεια του πολέμου όσο και στην διαδικασία της ανοικοδόμησης.
Κατόπιν, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.
Ολοκληρώνοντας, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ε.Ε αποσκοπεί σε γρήγορη επιστροφή σε ειρήνη, με κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατεύματων.
Τέλος, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει δυσλειτουργίες στη ρωσική οικονομία.