Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
90 views 0 sec 0 Comment

Ε.Ε: Νέες κυρώσεις εις βάρος προσώπων και οντοτήτων του Ιράν

proskiniogr - 23 Ιανουαρίου, 2023

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε 18 πρόσωπα και 19 οντότητες του Ιράν, ως απάντηση στην πολιτική καταστολής που εφαρμόζει το καθεστώς της Τεχεράνης εις βάρος των πολιτών που διαδηλώνουν στους δρόμους τους τελευταίους μήνες.

Το νέο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες που σχετίζονται με την αιματηρή καταστολή των κυρώσεων στη χώρα.

Πλέον οι κυρώσεις περιλαμβάνουν 164 φυσικά πρόσωπα και 31 οντότητες. Συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση ταξιδιού στην ΕΕ και απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων σε αυτούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Υπάρχει επίσης απαγόρευση εξαγωγών προς το Ιράν εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις καταστολής, και εξοπλισμού για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών.

Η Ε.Ε. καλεί το Ιράν να μην προχωρήσει στην επιβολή θανατικών ποινών εναντίον πολιτικών κρατουμένων, καθώς και να μην καταφεύγει στην τακτική των μαζικών κρατήσεων.

Τέλος, οι Βρυξέλλες καλούν σε απελευθέρωση όλων των παρανόμως κρατουμένων.

Ετικέτες: Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράν

PREVIOUS

Γαλλία – Συνταξιοδοτικό: H έγκριση της μεταρρύθμισης – Αντιδράσεις από τα συνδικάτα

NEXT

Πακιστάν: Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές για περισσότερες από δέκα ώρες
Related Post
21 Μαΐου, 2019
Αυστρία: Αποπομπή όλων των Υπουργών του συγκυβερνώντος κόμματος
16 Μαρτίου, 2022
Σταϊκούρας: Η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» είναι εντός του χρονοδιαγράμματος
19 Οκτωβρίου, 2020
ΣΥΡΙΖΑ: Οι τράπεζες χαρίζουν εκατομμύρια σε ισχυρούς και η κυβέρνηση καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας
30 Ιουνίου, 2019
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθούν οι συντάξεις όπως διαρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved