Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
61 views 5 sec 0 Comment

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος σε Ελλάδα και Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Γιάννης Διαμάντης - 30 Μαρτίου, 2021

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιο αναλυτικά, δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) στην Ελλάδα αυξήθηκε από 91,9 μονάδες τον Φεβρουάριο στις 96,9 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε από τις 93,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα στις 101 τον Μάρτιο.

Η ανοδική τάση που παρατηρήθηκε στη χώρα μας οφείλεται στην άνοδο της εμπιστοσύνης στους τομείς της βιομηχανίας (από -10,6 μονάδες τον Φεβρουάριο στις -7,5 τον Μάρτιο), των υπηρεσιών (-22,6 μονάδες τον Φεβρουάριο στις -18,2 τον Μάρτιο), του λιανικού εμπορίου (από -10,1 μονάδες τον Φεβρουάριο στο -1,3 τον Μάρτιο), των κατασκευών (από -16,8 μονάδες τον Φεβρουάριο στις -12,2 τον Μάρτιο), καθώς και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (από -46,2 μονάδες τον Φεβρουάριο στις -39,5 τον Μάρτιο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες τάσεις παρατηρήθηκαν σε ποικίλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας στο σύνολο της Ευρωζώνης.

Ετικέτες: Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, Ελλάδα, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

PREVIOUS

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόταση για επιπλέον στήριξη της Ελλάδας μέσω του προγράμματος SURE

NEXT

Τουρκία: Νέα καρατόμηση στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας – Πτώση της λίρας
Related Post
25 Απριλίου, 2021
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ινδία
29 Νοεμβρίου, 2020
Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής στο Ελληνικό
11 Ιουλίου, 2023
Συναντήσεις του Πρωθυπουργού αύριο Τετάρτη στο Βίλνιους με Ερντογάν, Μακρόν, Σολτς
8 Νοεμβρίου, 2019
Financial Times: Θετικές προοπτικές για την Ελλάδα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved