Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
61 views 0 sec 0 Comment

ΕΣΗΕΑ: Τηλεπερσόνες-τιμητές εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή για να μετατοπίσουν τις ευθύνες

Μάριος Λουκάς - 7 Μαρτίου, 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσις Συντακτών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στο εύκολο “τσουβάλιασμα” και τον συμψηφισμό των ευθυνών σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις.  Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών.

Ετικέτες: εργαλειοποίηση, ΕΣΗΕΑ, Ευθύνες, οργή, παρουσιαστές, Τηλεπερσόνες, τιμητές, χιουμορίστες

PREVIOUS

ΠΑΣΟΚ: Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων στη Μαγνησία

NEXT

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – ΕΕ: Τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται επιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο
Related Post
2 Δεκεμβρίου, 2019
«Κλείδωσε» στις 7 Ιανουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στον Λευκό Οίκο
26 Μαρτίου, 2021
Έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της απόκτησης κοινού ελέγχου από τις εταιρίες «ALPHA» και «STAR» επί της εταιρίας «GREEN PIXEL»
23 Μαρτίου, 2020
Στους 17 οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού
16 Σεπτεμβρίου, 2019
Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Τεχνικά προβλήματα κατά την πρώτη μέρα των αιτήσεων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved