Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
110 views 2 sec 0 Comment

Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Στήριξη της εστίασης μέσω ειδικού προγράμματος

Γιάννης Διαμάντης - 27 Ιανουαρίου, 2021

Την αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου της εστίασης μέσω ενός «ειδικού προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, με στόχο την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου, ζητούν τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε επιστολή που απεστάλη στον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αναφέρεται ότι η πεντάμηνη διακοπή λειτουργίας της εστίασης έχει σημαντικές συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο.

Παράλληλα, δηλώνεται πως οι μέθοδοι του delivery και του take away δεν δύνανται να ισοσκελίσουν την ζημία που έχει προκληθεί.

Ακόμα, τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τονίζουν ότι η κατάσταση στην εστίαση αναμένεται να επηρεάσει και τον κλάδο του τουρισμού. Όπως αναφέρεται, «Ήδη πολλοί επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τους, γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση σε πολλούς τομείς της οικονομίας…».

Ολοκληρώνοντας, η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας με μηδενικό περιθώριο αύξησης και κινείται στους πολύ χαμηλούς δείκτες κατά κεφαλήν εισοδήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάθε θέση εργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Ετικέτες: Επιστολή, Εστίαση, Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης

PREVIOUS

10ετές ομόλογο: Ξεπερνά τα 24 δις ευρώ η ζήτηση

NEXT

Κορωνοϊός: Έτοιμη για συνάντηση με την ΕΕ η AstraZeneca
Related Post
25 Φεβρουαρίου, 2021
ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών για τον Ιανουάριο
7 Σεπτεμβρίου, 2020
Μητσοτάκης: Περιμέναμε μία λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων από τη στιγμή που η οικονομία μας θα ξανάνοιγε
18 Σεπτεμβρίου, 2019
Αλύγιστος ο Ολυμπιακός, 2-2 από 0-2 κόντρα στη Τότεναμ!
6 Οκτωβρίου, 2021
Γερμανία-Σολτς: Αύριο ξεκινούν οι συνομιλίες Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved