Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
55 views 2 sec 0 Comment

«Εξοικονομώ 2021»: Ξεπέρασαν τις 85.000 οι αιτήσεις

Γιάννης Διαμάντης - 28 Απριλίου, 2022

Ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον καταγράφηκε για την ένταξη στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021» καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά υποβλήθηκαν 87.578 αιτήσεις εκ των οποίων 40.145 κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και 47.433 ως «επιλαχούσες».

Πιο αναλυτικά, η συμμετοχή στις προηγούμενες δράσεις του προγράμματος διαμορφώθηκαν ακολούθως:

  • Εξοικονομώ 1 (2011) – 8.102 δικαιούχοι.
  • Εξοικονομώ 2 (2012) – 36.971 δικαιούχοι.
  • Εξοικονομώ 3 (2018) – 37.305 δικαιούχοι.
  • Εξοικονομώ 4 (2019) – 20.975 δικαιούχοι.
  • Εξοικονομώ 5 (2020) – 36.364 δικαιούχοι.

Από τις επιλέξιμες αιτήσεις, οι 8.356 (20,8%) προέρχονται από ευάλωτα νοικοκυριά που ανήκουν στη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία, με ετήσιο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα έως 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το «Εξοικονομώ 2021» αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά, ο οποίος θα αυξηθεί κατά 20 εκατ. ευρώ. Αυτό συνέβη διότι κεφάλαια που δεν δεσμεύτηκαν από ενδιαφερόμενους σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες, ανακατανεμήθηκαν αποκλειστικά στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των αιτήσεων πολυκατοικιών, θα εκπληρωθεί ο στόχος για την ένταξη 50.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα, καθώς ο προϋπολογισμός που δε θα δεσμευτεί από τις αιτήσεις πολυκατοικιών, θα διατεθεί για την υπαγωγή αιτήσεων που έχουν καταταχθεί ως «επιλαχούσες».

Ετικέτες: Αιτήσεις, Εξοικονομώ 2021

PREVIOUS

Ενεργειακή κρίση – Ε.Ε: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα πληρώσουν την Ρωσία σε ρούβλια για την προμήθεια φυσικού αερίου

NEXT

Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO θα μπορούσε να γίνει γρήγορα
Related Post
25 Νοεμβρίου, 2019
Κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
24 Οκτωβρίου, 2021
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
30 Νοεμβρίου, 2022
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Μελόνι
10 Μαρτίου, 2020
ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή: Να μην πιεστεί η αγορά
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved