Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
57 views 4 sec 0 Comment

Εξισώνεται ο ΦΠΑ των e-books και των audio books στο 6%

Μάριος Λουκάς - 21 Ιουλίου, 2021

Στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6%, από 24% προηγουμένως, μεταφέρονται πλέον και τα οπτικά και τα ακουστικά βιβλία (e-books και audio books), σύμφωνα με σχετική τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ που εντάχθηκε στο Νόμο 4818/2021 (ΦΕΚ 124/Α/18-7-2021).

Η μεταφορά στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6%, ήταν αποτέλεσμα συστηματικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανταποκρίθηκε θετικά στην σχετική εισήγηση του ΥΠΠΟΑ.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «με τη μεταφορά στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% των οπτικών και ακουστικών βιβλίων, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του χώρου του βιβλίου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συζήτησης που ξεκίνησε τον Μάιο του 2020. Ευχαριστώ τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας, αλλά κυρίως στο αίτημα των επαγγελματιών και του κοινού. Η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί κίνητρο για ενίσχυση της ζήτησης των συγκεκριμένων μορφών βιβλίων».

Αναφερόμενος στην ως άνω εξέλιξη, που αποτελούσε πάγιο αίτημα επαγγελματιών του κλάδου αλλά και του κοινού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της ουσιαστικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις και τομές στον πολιτισμό, που προϋποθέτουν διυπουργική συνεργασία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά, δίνοντας ώθηση σε μία νέα πτυχή του κλάδου του βιβλίου, εν όψει μάλιστα και των προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού και κατάρτισης που έχει εντάξει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον σύγχρονο πολιτισμό, που θα επιτρέψουν μεταξύ άλλων στους εκδότες να εκσυγχρονίσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, αλλά και της συνολικής ανόδου των πωλήσεων e-books και audio books διεθνώς. Παράλληλα, αναμένεται να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία, καθώς θα καταστήσει περισσότερα βιβλία προσβάσιμα σε ψηφιακή μορφή».

Ετικέτες: audio books, e-books, Εξισώνεται, ΦΠΑ

PREVIOUS

Τελετή παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους “Rafale” της Π.Α. στην Ιστρ της Γαλλίας

NEXT

Εγκαινιάσθηκε η σύγχρονη πεζογέφυρα, δωρεά της Βουλής, στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία»
Related Post
7 Νοεμβρίου, 2021
Δεν υπάρχει σκέψη για γενικό ή τοπικό lockdown τονίζει ο Πλεύρης- Το ίδιο επισημαίνουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη
22 Ιουλίου, 2020
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Πούτιν με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις
16 Μαρτίου, 2021
Τουρκία: Ομιλία Ερντογάν στη νεολαία του AKP με αναφορές στο παρελθόν
9 Σεπτεμβρίου, 2019
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved