Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
67 views 4 sec 0 Comment

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γερμανία «παγώνει» προσωρινά την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Γιάννης Διαμάντης - 22 Φεβρουαρίου, 2022

Στο «πάγωμα» της πιστοποίησης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που θα μεταφέρει το ορυκτό καύσιμο προς την Γερμανία προχώρησε η κυβέρνηση του Βερολίνου μέχρι νεωτέρας.

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανέφερε ότι ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε «ο αγωγός φυσικού αερίου να μην λάβει πιστοποίηση. Και χωρίς αυτήν την πιστοποίηση, ο αγωγός «Nord Stream 2» δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία».

Επιπλέον, ο κ. Σολτς έκανε λόγο για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα της Συμφωνίας του Μινσκ, αλλά και του Χάρτη του ΟΗΕ, «ο οποίος προβλέπει τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των κρατών».

Θυμίζεται πως αν και η διπλή γραμμή, μήκους 1.230 χιλιομέτρων από τη Ρωσία στη Γερμανία, μέσω Βαλτικής Θάλασσας, έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει περάσει ακόμη φυσικό αέριο στον αγωγό. Η διαδικασία πιστοποίησης ήταν ήδη σε αναμονή, καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας την ανέστειλε τον Νοέμβριο, ζητώντας να λειτουργήσει η εταιρεία εκμετάλλευσης σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία. Η Nord Stream 2 AG ua ανταποκριθεί στην απαίτηση, ιδρύοντας μια γερμανική θυγατρική.

Ετικέτες: Nord Stream 2, Γερμανία, Ρωσία

PREVIOUS

Ερντογάν: Απαράδεκτη απόφαση η αναγνώριση των ΛΔ του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ

NEXT

Υπουργείο Εξωτερικών: Έκκληση στους Έλληνες πολίτες για αποφυγή των ταξιδιών προς την Ουκρανία
Related Post
21 Φεβρουαρίου, 2022
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom στο Μέγαρο Μαξίμου
20 Σεπτεμβρίου, 2020
Γερμανία: Διαδηλώσεις υπέρ της υποδοχής προσφύγων σε μεγάλες πόλεις
22 Ιουλίου, 2021
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του δημοσίου χρέους κατά το α’ τρίμηνο του 2021
10 Αυγούστου, 2021
ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη φυλακή οδηγούνται τρία άτομα για εμπρησμούς στην Αττική
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved