Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
48 views 0 sec 0 Comment

Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου

Μάριος Λουκάς - 29 Μαΐου, 2021

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των ενεργειών για τη συνεχή βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό με θέμα τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός εξήγγειλε τη διεύρυνση του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού κατά μία ώρα. Συνεπώς, το ωράριο λειτουργίας της Υπηρεσίας πρόκειται να διαμορφωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα ως εξής: Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 08:00 – 14:00 αντί 13:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών (iRantevou) μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν αυτοπρόσωπη συνάντηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Ειδικού Ληξιαρχείου προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, ενώ από την Τετάρτη 9 Ιουνίου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν εναλλακτικά και από το νέο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης συμφώνησε με τον κ. Βερβεσό στη δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης δικηγόρων, το οποίο θα λειτουργεί εντός της Υπηρεσίας και καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού. Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί η σύναψη μνημονίου συνεργασίας στο οποίο θα προβλέπεται η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία του Ειδικού Ληξιαρχείου ψηφιοποιείται και διαλειτουργεί μέσω του Μητρώου Πολιτών, ενώ η διασύνδεσή του με τα ελληνικά Προξενεία σε όλο τον κόσμο θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Ετικέτες: Ειδικό Ληξιαρχείο, Εκσυγχρονισμός, λειτουργίας

PREVIOUS

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στον Μυστρά

NEXT

1497 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ
Related Post
23 Απριλίου, 2021
Κατσαφάδος: Ο Πειραιάς μπορεί να μετατραπεί σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο
15 Ιουλίου, 2019
ΥΠΟΙΚ: Έξοδος στις αγορές με 7ετές ομόλογο
26 Μαρτίου, 2020
Κορωνοϊός-Σουηδία: Σε χαμηλό βαθμό τα περιοριστικά μέτρα – Οι αρχές εξηγούν
22 Ιουνίου, 2021
Πειθαρχικός έλεγχος για δέκα περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved