Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
65 views 1 sec 0 Comment

Εισβολή στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί σε σχολείο και οικοτροφείο στο Τσερνίχιβ – 3 νεκροί και 12 τραυματίες

Γιάννης Διαμάντης - 12 Μαΐου, 2022

Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε σχολείο και οικοτροφείο στο Νόβχοροντ-Σίβερσκι της περιοχής του Τσερνίχιβ στην Ουκρανία, από την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, ανέφερε η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα, στο Telegram.

Στην ανάρτησή της, η Ολένα Ζελένσκα έγραψε: «Απόψε, ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε πυραύλους εναντίον σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οικοτροφείου στο Νόβχοροντ-Σίβερσκι, στην περιοχή του Τσερνίχιβ. Οι διασώστες εργάζονται επί του παρόντος στο σημείο, αλλά έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τρία θύματα και 12 τραυματίες. Πρόκειται για σκόπιμο βομβαρδισμό. Οι Ρώσοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διεξάγουν πόλεμο εναντίον των παιδιών μας. Στην πραγματικότητα, διεξάγουν πόλεμο εναντίον του μέλλοντός μας».

Παράλληλα, η ίδια υπενθύμισε ότι ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα ιστορικό γυμνάσιο στο Λισιτσάνσκ της περιφέρειας του Λουχάνσκ, το οποίο είχε κατασκευαστεί από τους Βέλγους πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Επιπλέον, τόνισε πως σημειώθηκε αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στην Μπιλοχορίβκα της περιοχής του Λουχάνσκ, από την οποία έχασαν την ζωή τους 60 άνθρωποι.

Επικαλούμενη στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας της Ουκρανίας, η κ. Ζελένσκα επισήμανε πως 1.635 εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα έχουν πληγεί από βομβαρδισμούς, ενώ 126 ιδρύματα έχουν υποστεί ολική καταστροφή.

Ετικέτες: Βομβαρδισμοί, Εισβολή στην Ουκρανία, Ολένα Ζελένσκα, Ρωσικός Στρατός, Τσερνίχιβ

PREVIOUS

Στόλτενμπεργκ: Εφόσον η Φινλανδία υποβάλλει αίτηση ένταξης στο NATO θα γίνει δεκτή θερμά

NEXT

Τουρισμός: Τηλεδιάσκεψη Χατζηδάκη και Κικίλια με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΕΤ
Related Post
28 Δεκεμβρίου, 2022
Ανησυχία του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τον σεισμό νωρίτερα στα Ψαχνά Εύβοιας
18 Μαΐου, 2020
Εγκρίθηκε η εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στη Νότια Κορέα
25 Μαΐου, 2019
Ευρωεκλογές 2019: Πόσους σταυρούς βάζω, πώς ψηφίζω
25 Σεπτεμβρίου, 2019
Διευκρινήσεις για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved