
Πρόταση για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click in shop έθεσε εκ νέου ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα επέλθει αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, ενώ θα αποτραπεί ο συγχρωτισμός.
Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι απώλεια του τζίρου κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα ήταν καταστροφική.
Επιπλέον, ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε πως σημαντικό ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στη μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away), τονίζοντας ότι οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων είχαν το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου της εορταστικής περιόδου.
Ολοκληρώνοντας, μίλησε για κίνδυνο «λουκέτων» και απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας, καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους και να προχωρήσει σε μέτρα όπως το «κούρεμα» οφειλών.