
Διαδηλώσεις με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων έλαβαν χώρα σήμερα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Γαλλία, παρά τους περιορισμούς και τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι διαδηλωτές και στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της χώρας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την αλλαγή των παροχών ανεργίας.
Στις διαδηλώσεις στις οποίες τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα σε όλη τη Γαλλία, έγιναν συλλήψεις 17 ατόμων για επεισόδια στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Reuters.
Στην πρωτεύουσα της χώρας, συνδικάτα και ενώσεις εργατών διαδήλωσαν παρέα με τα «Κίτρινα Γιλέκα», στα πανό τους έγραφαν μεταξύ άλλων «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων», «Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».