
Σε ένα ατέλειωτο κρεσέντο φραστικών προκλήσεων έχει επιδοθεί ο Ρ. Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και σήμερα εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας.
Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αττάλεια τόνισε μεταξύ άλλων:
«Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι’ αυτά τώρα. Που βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ; (σ.σ Κιλιτσντάρογλου). Που περιφέρονται τα “κουταβάκια” σας;
Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους» τόνισε.
Για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές στην χώρα του επεσήμανε ότι αυτές «δεν θα γίνουν σε περισσότερο από πέντε μήνες».