Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
47 views 3 sec 0 Comment

Δένδιας: Υπάρχει πρόταση δημιουργίας δύο κρατών από τη μεριά των Τούρκων, η οποία δεν αποτελεί λύση στο Κυπριακό

Δημήτρης Κυριακού - 18 Ιουλίου, 2021

«Δεν υπάρχει “λύση δύο κρατών” στην Κύπρο. Υπάρχει πρόταση δημιουργίας δύο κρατών από τη μεριά των Τούρκων, η οποία δεν αποτελεί λύση στο Κυπριακό» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Nίκου Δένδια, σε συνέντευξή του στη διεθνή αραβική εφημερίδα «Asharq Al Aswat».

Για τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας η λύση του Κυπριακού είναι η ενοποίηση της Νήσου. «Όλα τα άλλα δεν συνιστούν λύση. Είναι αντίθετα στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν είμαι εγώ, ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ιδέα μιας “λύσης δύο κρατών”» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημαντική θεωρεί την επίσκεψη Ερντογάν στις 20 Ιουλίου στα Κατεχόμενα και κυρίως η σημασία της επίσκεψης έχει να κάνει με το τι θα πει ακριβώς «Σε περίπτωση που η ρητορική στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, είναι αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τότε η συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν δεν έχει κανένα νόημα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι αυτή έχει καθυστερήσει πολύ και πως η Ελλάδα έχει «μια ιστορική σχέση με τις αραβικές χώρες που ανάγεται αιώνες πριν».

«Η δημιουργία μιας θεσμοθετημένης σχέσης με τον Αραβικό Σύνδεσμο ήταν εξαιρετικής σημασίας για εμάς. Τη θεωρούμε ως ένα βήμα προς την επίτευξη στενότερης συνεννόησης με τις περισσότερες αραβικές χώρες, ιδίως, με τις αραβικές χώρες που συμμερίζονται τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε τη διεθνή τάξη, δηλαδή να βασίζεται σε κανόνες» συμπλήρωσε.

Για το ΝΑΤΟ και τον ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τη συμμετοχή της, ασκώντας του ωστόσο κριτική για πεπραγμένα του «Θα ήθελα το ΝΑΤΟ να μην ξεχνά ότι πέρα από Συμμαχία, δεν είναι απλά και μόνο μια Συμμαχία χωρών, είναι μια Συμμαχία θεμελιωμένη σε συγκεκριμένες αξίες. Και αυτό υποχρεώνει το ΝΑΤΟ, όταν ένα μέλος του σφάλλει, να το δηλώνει ξεκάθαρα. Δεν το έχει πράξει έως τώρα», προσθέτοντας ότι «ορισμένες φορές το ΝΑΤΟ τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ των κρατών μελών» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ετικέτες: Asharq Al Aswat, Αραβική εφημερίδα, Δένδιας, Επίσκεψη, Ερντογάν, Κατεχόμενα, Κυπριακό, ΝΑΤΟ, Συνέντευξη, Τουρκία

PREVIOUS

1558 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ

NEXT

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
Related Post
19 Αυγούστου, 2021
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr για την αποζημίωση και στήριξη των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και ιδιοκτητών ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
15 Οκτωβρίου, 2021
Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον – Σίσι την Πέμπτη
7 Αυγούστου, 2020
ΚΙΝΑΛ: Καμπάνια στα social media κατά του κορωνοϊού
15 Δεκεμβρίου, 2019
Ανακαλεί η κυβέρνηση την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων – Τι συνέβη
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved