Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
54 views 3 sec 0 Comment

Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα η έναρξη των έργων στο Ελληνικό

Γιάννης Διαμάντης - 22 Ιουνίου, 2021

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, «του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η τρέχουσα εβδομάδα συνοδεύεται από δύο υπογραφές. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα και περιλαμβάνει την έναρξη των έργων της Γραμμής 4 του Μετρό, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Ακολούθως, την Παρασκευή θα υπογραφεί η μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του ιδίου, για την έναρξη της επένδυσης.

Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως η επένδυση θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας άμεσα, ενώ 70.000 θέσεις εργασίας θα προκύψουν σε διάστημα οκτώ ετών.

Αναφορικά με την ΕΑΒ, ο ίδιος ευχαρίστησε «τους εργαζομένους της ΕΑΒ που κατάλαβαν ότι από την παραμονή της Lockheed Martin εξαρτάται η δουλειά τους», συμπληρώνοντας πως «η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να δουλεύει η ΕΑΒ με την Lockheed Martin».

Για το ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τόνισε πως η εταιρεία που αναλάβει το πρόγραμμα των φρεγατών, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Επιπλέον, για το ζήτημα των ανατιμήσεων στην αγορά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επικαλέστηκε την θέση των οικονομολόγων, σύμφωνα με την οποία το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την άμεση κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος αποσκοπεί στον περιορισμό της γραφειοκρατίας για την έναρξη νέων επενδύσεων.

Ετικέτες: Lamda Development, Άδωνις Γεωργιάδης, Ελληνικό, μετρό

PREVIOUS

Κατατίθεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2021-2025 – Επιστροφή στα πλεονάσματα το 2023

NEXT

Κυπριακό: Συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Τατάρ
Related Post
24 Μαΐου, 2020
Σόιμπλε: Καμία άλλη επιλογή πέρα από την Γαλλογερμανική πρόταση
25 Απριλίου, 2019
Άδωνις προς Πολάκη: Αφού σε αδειάζει και η Αυλωνίτου, παραιτήσου!
26 Οκτωβρίου, 2020
Τέλος η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»
31 Οκτωβρίου, 2023
Αφιέρωμα στη συμβολή των δημοσιογράφων στο έπος του 1940 στο 66ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved