Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
54 views 1 sec 0 Comment

Γεωργιάδης: Ανάπτυξη άνω του 5% για την ελληνική οικονομία του 2022

Γιάννης Διαμάντης - 20 Ιανουαρίου, 2022

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει το 5% την φετινή χρονιά εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του  διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2022.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «το 2022 έχουμε στη διάθεσή μας αθροιστικά από Ταμείο Ανάκαμψης, τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και ΕΣΠΑ 2021-27, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τις ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου τους περισσότερους πόρους που είχαμε ποτέ για να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας».

Παράλληλα, κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να αδράξει την ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Ιωάννης Μπρατάκος, εστίασε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με ιδιαίτερη προσοχή το σχέδιο του νέου νόμου. Και απηύθυνε επιστολή με τις δικές του προτάσεις, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης. Προτάσεις που στοχεύουν στη μεγαλύτερη ανταπόκριση των επιχειρήσεων. Στην καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων. Και στην ισχυρότερη ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας. Αναμφισβήτητα λοιπόν, και για τον επιμελητηριακό θεσμό, οι νέες επενδύσεις αποτελούν το κλειδί για την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Αυτό όμως που θα τις καταστήσει βιώσιμες και ανθεκτικές, είναι η νομοθεσία που τις πλαισιώνει. Αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα οικονομικά μέτρα στήριξης, οι επιδοτήσεις, τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τις φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, θα συνθέσουν ένα μωσαϊκό ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών. Το οποίο προάγει τη διάθεση, τη μόχλευση και την προσεκτική κατανομή των κεφαλαίων», είπε.

Ετικέτες: Άδωνις Γεωργιάδης, Ανάπτυξη, ΕΒΕΑ, Ελληνική Οικονομία

PREVIOUS

Ευρωζώνη: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2021

NEXT

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφό του στην Αργυρούπολη
Related Post
6 Απριλίου, 2021
Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο
8 Φεβρουαρίου, 2020
«Ευαγγελισμός»: Αρνητικό και με τη «βούλα» το «ύποπτο κρούσμα» – Γιατί χαρακτηρίστηκε «ύποπτο»
19 Απριλίου, 2020
Σακελλαροπούλου από Έβρο: Αποτίω φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις μας
4 Αυγούστου, 2020
Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Πάνω από 6.000 αιτήσεις για επιδότηση στεγαστικής κατοικίας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved