Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
77 views 26 sec 0 Comment

Από σήμερα έως 26 Φεβρουαρίου η υποβολή δηλώσεων από επιχειρήσεις του πολιτισμού

Μάριος Λουκάς - 18 Φεβρουαρίου, 2021

Από σήμερα, Πέμπτη 18/2/2021 έως και την Παρασκευή 26/2/2021 είναι δυνατή από τις επιχειρήσεις του Πολιτισμού με ΚΑΔ: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2, η υποβολή αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης ένταξηςστην ειδική πλατφόρμαstirizoumetonpolitismo.services.gov.gr που τηρείται στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 5774/203/5-2-2021 (Β’ 457).

Η εν λόγω ενίσχυση έχει τη μορφή οικονομικής κάλυψης θέσεων θεατή/ εισιτηρίου για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Ι. Στην περίπτωση επιχείρησης που λειτούργησε για χρονικό διάστημα εντός του μηνός Οκτωβρίου ή/και Νοεμβρίου 2020, ο παραγωγός υποβάλλει ανά παραγωγή/ έργο το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση παραγωγού ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Σε περίπτωση συμπαραγωγής παράστασης/έργου, η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τον κάθε έναν παραγωγό χωριστά, δηλώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην παραγωγή, επί του οποίου θα υπολογιστεί η οικονομική ενίσχυση.

ΙΙ. Στην περίπτωση κλειστής επιχείρησης, η οποία είτε παρέμεινε κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής, είτε από επιλογή για χρονικό διάστημα εντός του μήνα Οκτωβρίου 2020 ή για όλον τον μήνα Οκτώβριο 2020, για χρονικό διάστημα εντός του μήνα Νοεμβρίου 2020 ή για όλον τον μήνα Νοέμβριο 2020 και για όλον τον μήνα Δεκέμβριο 2020, ο δικαιούχος που διαχειρίζεται την αίθουσα (υπομισθωτής/ μισθωτής/ ιδιοκτήτης) υποβάλλει το ειδικό έντυπο «Αίτηση/υπεύθυνη δήλωση υπομισθωτή/μισθωτή/ιδιοκτήτη θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτισμού του άρθρου 70 του ν. 4745/2020».

Σε περίπτωση περισσότερων υπομισθωτών, μισθωτών και ιδιοκτητών, την ανωτέρω αίτηση/υπεύθυνη δήλωση την υποβάλλει ο κάθε ένας χωριστά, δηλώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του στην υπομίσθωση/μίσθωση/ιδιοκτησία, επί του οποίου θα υπολογιστεί η οικονομική ενίσχυση.

Σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο είναι και παραγωγός λειτουργούσας επιχείρησης και υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης, κλειστής επιχείρησης είτε με εντολή δημόσιας αρχής είτε από επιλογή, υποβάλλονται αυτοτελείς υπεύθυνες δηλώσεις, μία ως παραγωγός και μία ως υπομισθωτής/μισθωτής/ιδιοκτήτης για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Ετικέτες: επιχειρήσεις, πολιτισμού

PREVIOUS

Ανάπτυξη νέας ασπίδας πυραύλων μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ

NEXT

Προκήρυξη 6 νέων άγονων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών
Related Post
7 Ιουνίου, 2019
Ζάεφ: Προσωπική φιλία με τον Τσίπρα
2 Φεβρουαρίου, 2022
ΗΠΑ-Μπάιντεν: Στόχος η μείωση κατά τουλάχιστον 50% του ποσοστού θνητότητας από τον καρκίνο τα επόμενα 25 χρόνια
24 Οκτωβρίου, 2020
ΕΟΔΥ: 935 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα
19 Μαΐου, 2019
Λεβέντης για Γενοκτονία Ποντίων: Υποχρέωση όλων μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved