
Να πάρουν την απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Κάλυμνο όπου βρέθηκε σήμερα.
Ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, τόνισε για την αυξανόμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα τουρκική προκλητικότητα
«Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλληλεγγύη των συμμάχων δεν είναι η πολιτική κατευνασμού. Είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτροπής και αυτό για να συμβεί πρέπει όλοι οι εταίροι μας να πάρουν επιτέλους απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε χώρα να εξοπλίζει το καθεστώς Ερντογάν» τόνισε και συνέχισε:
Ένα καθεστώς, που καταπατά το διεθνές δίκαιο, ένα καθεστώς που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας και προκαλεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Άρα η πολιτική του εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που θα υπογραμμίζει την άμυνα και την ασφάλεια. Ειδικά την ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί από την Εσθονία και την Φινλανδία μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στις υποδομές του νησιού και στον τουρισμό, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη «να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας και της παιδείας στα νησιά, να υπάρξουν ειδικά φορολογικά κίνητρα και ένας αναπτυξιακός σχεδιασμός με έμφαση στον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας», προκειμένου όπως είπε να προκύψουν πολλές και καλές δουλειές και να μείνουν τα ελληνόπουλα στα νησιά, να κάνουν οικογένειες για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.