Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
131 views 6 sec 0 Comment

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης “R&I” σε ΒΒ+

Μάριος Λουκάς - 20 Ιουνίου, 2022

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης “R&I”:

«Σήμερα, ένας ακόμη διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο ιαπωνικός R&I, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αναβάθμιση που φέρνει τη χώρα ένα «σκαλοπάτι» πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Σημειώνεται ότι είναι ο τέταρτος οίκος αξιολόγησης, μετά την Standard & Poor’s, την DBRS και την SCOPE Ratings, που αποδίδει, στο Ελληνικό Δημόσιο, βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ισοδύναμη με ΒΒ+, δηλαδή μία μόλις βαθμίδα πριν την επενδυτική.

Πρόκειται για την 11η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, παρά τις διαδοχικές, εξωγενείς κρίσεις, αποτέλεσμα της άσκησης ορθής οικονομικής πολιτικής.

Έτσι, μετά την επίτευξη των στόχων της άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών, της πρόωρης εξόφλησης του ΔΝΤ, της μείωσης του όγκου των «κόκκινων» δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, της σταδιακής δημοσιονομικής ισορροπίας, της διαμόρφωσης ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, της γενναίας και αποτελεσματικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, της ορθολογικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της εξόδου της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση και του τελευταίου στόχου της: την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας.

Εθνικός στόχος με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία και την κοινωνία».

Ετικέτες: Αναβάθμιση, ΒΒ+, ιαπωνικό, οίκο αξιολόγησης, Πιστοληπτική Ικανότητα

PREVIOUS

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ν. Ανδρουλάκης

NEXT

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα
Related Post
13 Ιανουαρίου, 2021
ΗΠΑ: Ένα επιπλέον μέλος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει την παραπομπή Τραμπ
30 Νοεμβρίου, 2019
Σταϊκούρας: Στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες το μέρισμα
19 Φεβρουαρίου, 2021
Γεωργιάδης: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την στήριξη της εστίασης
15 Οκτωβρίου, 2021
Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον – Σίσι την Πέμπτη
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved