Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
61 views 1 sec 0 Comment

Αίγυπτος: Η κυβέρνηση περιορίζει το κάλυμμα της κεφαλής των μαθητριών στα σχολεία

proskiniogr - 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου προχωρά σε περιορισμούς στη χρήση καλύμματος για το κεφάλι των μαθητριών στα σχολεία της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Παιδείας, Ρεντά Χεγκάζι, ανακοίνωσε την απόφαση και περιέγραψε τις κατευθυντήριες γραμμές της. Σύμφωνα με τον Ρεντά Χεγκαζί, το κάλυμμα της κεφαλής των μαθητριών στα σχολεία επιτρέπεται, χωρίς όμως να αποκρύπτει το πρόσωπό τους.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη η συναίνεση του κηδεμόνα για την χρήση καλύμματος της κεφαλής από μία μαθήτρια. ”Είναι κρίσιμο να είναι ενήμερος ο κηδεμόνας και να συμφωνεί με την απόφαση της κόρης του να καλύπτει το κεφάλι της, και αυτή η απόφαση πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου εθελοντική, ελεύθερη από κάθε εξωτερική πίεση ή επιβολή”, τόνισε.

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι καμία αλλαγή δεν θα εγκριθεί επί του νόμου, χωρίς την συγκατάθεση της Γενικής Διεύθυνσης του αρμόδιου Υπουργείου.

Αρκετοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί απάντηση στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι παρά το ότι έχουν τεθεί εκτός νόμου από το 2013, εξακολουθούν να επηρεάζουν τμήματα της κοινής γνώμης στην Αίγυπτο. Ένας εξ αυτών των τρόπων είναι η επιβολή της χρήσης του χιτζάμπ από τις μαθήτριες στα σχολεία για λόγους σεμνότητας.

Ετικέτες: Αίγυπτος, Σχολεία

PREVIOUS

Καύσιμα: Προβληματισμός στην αγορά για τις τιμές και την επάρκεια

NEXT

Λιβύη: Πέντε μέλη ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα
Related Post
5 Μαΐου, 2020
Κορωνοϊός: Νέα αναφορά Τραμπ για την προέλευσή του
27 Ιανουαρίου, 2020
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους
26 Οκτωβρίου, 2020
ΗΠΑ: Επίσκεψη Πομπέο στην Ινδία
18 Δεκεμβρίου, 2020
Μητσοτάκης: Στις 26 Δεκεμβρίου τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved