Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
144 views 19 sec 0 Comment

Ένταξη ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στη Δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Μάριος Λουκάς - 5 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, Απόφαση με την οποία τροποποιείται η με ΑΠ: 7141 / 1576 /Α3/30-12–2020 Απόφαση σχετικά με τη δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Η τροποποίηση συνίσταται στη δυνατότητα ένταξης στη Δράση ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικό χώρο εστίασης.

Με την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής, που δραστηριοποιούνται σε έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

• 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

• 56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας

• 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών

• 55.10 : Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

• 55.20 : Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ των παραπάνω υποκατηγοριών, εκτός των ΚΑΔ 55.20.12 (Υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες σε ιδιοκτησίες χρονομεριστικής μίσθωσης) και 55.20.19 (Άλλες υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες, χωρίς καθημερινή καθαριότητα).

Υπενθυμίζεται ότι η δράση προβλέπει την επιχορήγηση όλων των επιχειρήσεων εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικό χώρο εστίασης, για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης ή ανά ξενοδοχείο / τουριστικό κατάλυμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή καλύπτεται από τη σχετική πρόσκληση η προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό επιλέξιμο ΚΑΔ κατά την ημερομηνία αγοράς.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και από εθνικούς πόρους και θα υλοποιηθεί μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Ως ημερομηνία έναρξης για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων έχει οριστεί η 4η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00 και λήξης η 4η Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, στον διαδικτυακό τόπο https://heating-devices.mindev.gov.gr

Υπογραμμίζεται ότι, πριν από την υποβολή της αίτησης, ο λήπτης της ενίσχυσης πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτωνεξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μόνο μία φορά ανά ΑΦΜ.

Το ποσό με το οποίο επιχορηγείται η επιχείρηση, στο πλαίσιο της δράσης, είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης, που μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση (σε επίπεδο «ενιαίας επιχείρησης») από τη συγκεκριμένη δράση, αθροιζόμενο μαζί με κάθε άλλη άμεση ενίσχυση που θα έχει λάβει την τελευταία τριετία (υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση), δεν δύναται να ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ (κανονισμός de minimis).

Ετικέτες: εξωτερικού χώρου, ΕΣΠΑ, θερμαντικών σωμάτων

PREVIOUS

Χρίστος Δήμας: «9 εκ. ευρώ για τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας Κορίνθου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων»

NEXT

Νορβηγία: Σύλληψη 16χρονου Σύρου που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα
Related Post
19 Δεκεμβρίου, 2019
Σταϊκούρας: Μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%
3 Σεπτεμβρίου, 2021
ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για συναλλαγές με τις τελωνειακές υπηρεσίες
26 Δεκεμβρίου, 2019
Με 31 νομοθετήματα μέσα σε πέντε μήνες κλείνει το έτος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
29 Αυγούστου, 2021
Υεμένη: Επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης από τους Χούτι – 30 νεκροί
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved