Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
168 views 0 sec 0 Comment

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες σε Χίο και Κω

Δημήτρης Κυριακού - 2 Ιουλίου, 2024

Πραγματική μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτήν την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Κω και Χίο.

Στην Κω η φωτιά κινείται προς το παραλιακό μέτωπο και ήδη έχει εκκενωθεί το χωριό Καρδάμαινα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο θα παραμείνουν το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να προσπαθήσουν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου.

Έκκληση για επιπλέον βοήθεια απηύθυνε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και ο δήμαρχος του νησιού Θ. Νικηταράς.

Στην Χίο και συγκεκριμένα στην Σιδηρούντα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί χθες είναι σε εξέλιξη. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο και ευτυχώς δεν απειλούνται τώρα κατοικίες.

Επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 27 οχηματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης, όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική.

Υπαίτιος για την πυρκαγιά πιθανότατα είναι 63χρονος άνδρας, στου οποίου την σύλληψη προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Ο άνδρας αυτός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Ετικέτες: Κως, Μάχη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική, Φλόγες, Χίος

PREVIOUS

Γαλλία- εκλογές: Πρωτιά στο κόμμα της Λεπέν με 34% δίνει το exit poll

NEXT

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση από Σαμαρά, Καραμανλή- Mαξίμου: Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών
Related Post
7 Ιουνίου, 2019
Γερμανία: Σάλος από τα θετικά σχόλια για την δολοφονία Λίμπκε
2 Ιανουαρίου, 2021
Χρηστίδης- ΚΙΝΑΛ: Η επιμονή της κυβέρνησης στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος
23 Μαρτίου, 2020
Πέτσας περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας: Οι μικρές μετακινήσεις κοντά στο σπίτι δεν απαγορεύονται
21 Φεβρουαρίου, 2022
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom στο Μέγαρο Μαξίμου
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved