Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
97 views 5 sec 0 Comment

Πρόγραμμα για Ασκούμενους Δικηγόρους

Μάριος Λουκάς - 31 Ιανουαρίου, 2022

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων Γ Κύκλου για Πρακτική Άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών σε δικαστήρια/εισαγγελίες της χώρας,  στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνική χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 2400 Αποφοίτους Νομικών σχολών που θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος. Οι ασκούμενοι Δικηγόροι θα απασχοληθούν επ’ αμοιβής για 12 μήνες σε Δικαστήρια/Εισαγγελίες της χώρας και για 6 μήνες σε Δικηγόρο/Δικηγορική Εταιρία.

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων ασκούμενων δικηγόρων διενεργείται με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πληροφοριακού συστήματος https://dpa.moj.gov.gr, στο οποίο περιλαμβάνεται εγχειρίδιο χρήσης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον Γ Κύκλο Πρακτικής Άσκησης είναι η Παρασκευή 11/02/2022 και ώρα 23:59.

Ετικέτες: άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, Ασκούμενους Δικηγόρους, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, δικηγόρου, νομικών, Πρακτική άσκηση, Πρόγραμμα

PREVIOUS

Συνεργασία για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030»

NEXT

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης όρκισε Έλληνα πολίτη τον σπουδαίο ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ
Related Post
1 Ιουνίου, 2022
Πάνω από 2.000 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα σεξουαλικής αγωγής
6 Σεπτεμβρίου, 2021
Ασπίδα ζωής για οκτώ είδη άγριας πανίδας και χλωρίδας με οκτώ Υπουργικές Αποφάσεις
23 Νοεμβρίου, 2022
Συνεργασία ΔΥΠΑ – Junior Achievement Greece (JA Greece) για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε θέματα επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία «εικονικής επιχείρησης»
18 Φεβρουαρίου, 2021
OAEΔapp: Σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved