
Προσφυγή στο ΕΣΡ αναμένεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο θέματα. Πρώτον για τη δημοσκόπηση της Abacus για λογαριασμό του Alpha και δεύτερον για την ΕΡΤ σχετικά με την περίπτωση του δημοσιογράφου που διέμενε στην Αθήνα και εμφανιζόταν ως “ανταποκριτής στη Μόσχα”.
Μάλιστα, το κόμμα, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς κατά της ΕΡΤ.
Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε ζήτησε για το περιστατικό αυτό τις παραιτήσεις του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Ζούλα, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γαμπρίτσου και του Γενικού Διευθυντή κ. Καφαράκη.
Για την δημοσκόπηση του Alpha ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπρόσωπου Τύπου του Νάσου Ηλιόπουλου ζητά με επιστολή του προς τη διεύθυνση του Alpha, «να απαιτήσει από την εταιρεία που διενήργησε τη δημοσκόπηση, τη δημοσιοποίηση των αστάθμητων δεδομένων των ερευνών της».