
Ένταση ακολούθησε μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε κάδο χωρίς ωστόσο να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.
Υπήρξε πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες στην περιοχή, οι οποίες και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.
Οι κουκουλοφόροι όμως συγκεντρώθηκαν αργότερα και πάλι στα Εξάρχεια, αλλά στην συνέχεια αποχώρησαν και δεν συνεχίστηκε η ένταση.
Νωρίτερα, το απόγευμα είχε προηγηθεί η αθιερωμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με παρόντες φοιτητικούς συλλόγους, εκπροσώπους κομμάτων, φορείς, σωματεία κ.α, μια πορεία που έφτασε όπως πάντα μέχρι την αμερικανική πρεσβεία και είχε ξεκινήσει από την Πλατεία Κλαυθμώνος, περνώντας από τη Βουλή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην πορεία συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές.
- Φωτό αρχείου