Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > Αξίζει να διαβαστεί
130 views 5 sec 0 Comment

Περισσότερες δυνατότητες και αναπτυξιακές προοπτικές για τις τηλεπικοινωνίες της χώρας χάρη στη σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» με τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Alphasat

Μάριος Λουκάς - 3 Αυγούστου, 2021

Η πρώτη σύζευξη στην Ευρώπη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη σύζευξη του τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος» που βρίσκεται στο όρος Χελμός με τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, Alphasat.

Η σύζευξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Θανάση Στάβερη και υλοποιήθηκε σε συνέχεια της επιλογής του «Αρίσταρχου» (που αποτελεί ερευνητική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για την κατασκευή του πρώτου επίγειου σταθμού για την επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Ευρώπης.

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα συμβάλλει στο να τεθεί η Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη των νέων τεχνολογιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στόχος είναι η χώρα να καταστεί βασικός εταίρος στον Ευρωπαϊκό σχεδιασμό για ασφαλή, αξιόπιστη συνδεσιμότητα και κόμβος της κβαντικής υποδομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuroQCI), με παράλληλη επέκταση των δυνατοτήτων του εθνικού συστήματος κυβερνητικών δορυφορικών επικοινωνιών GOVSATCOM – GreeCom. Έτσι, με την ανάπτυξη τεχνογνωσίας αιχμής, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και με ανάπτυξη των εγχώριων επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη βιομηχανία του διαστήματος θα δημιουργηθεί υπεραξία για τη χώρα.

Περαιτέρω, έχουν επιλεγεί από την ESA για συμμετοχή στο ScyLight το τηλεσκόπιο του Σκίνακα στην Κρήτη και το τηλεσκόπιο του Χολομώντα στη Χαλκιδική. Αυτήν την εποχή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Secure Connectivity, που έχει προταθεί από τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ESA βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να επιθεωρήσουν τις υποδομές στα δύο ανωτέρω τηλεσκόπια.

Ετικέτες: Alphasat, Αρίσταρχος, δορυφόρο, σύζευξη, τηλεπικοινωνίες, τηλεσκοπίου

PREVIOUS

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή MyHealth – Οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

NEXT

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οδηγός προστασίας των πολιτών από τις πυρκαγιές
Related Post
30 Μαΐου, 2022
Σε εξέλιξη το μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας υποδομών για ΑΜΕΑ σε 257 σχολικές μονάδες
14 Οκτωβρίου, 2020
Πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
16 Νοεμβρίου, 2021
63 πειρατικές ιστοσελίδες «κατέβηκαν» από την Επιτροπή Πειρατείας του ΟΠΙ με τη νέα ταχεία διαδικασία για την προστασία δικαιωμάτων για live γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης
9 Φεβρουαρίου, 2023
Εύκολη αναζήτηση σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα με τη νέα εφαρμογή «Recharge»
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved