
Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της οπαδικής βίας παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
«Σε συνέχεια των ενεργειών που έγιναν μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη που συγκλόνισε τη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Η ΕΛΑΣ κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει αυτή τη δολοφονία. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει βοήθησαν στο να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ στο να οδηγηθεί σύντομα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους της δολοφονίας αυτής», είπε ο κ. Οικονόμου.
Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστεί η έμπρακτη προσπάθεια χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες και να οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των φαινομένων βίας».
Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τους τέσσερις άξονες, οι οποίοι είναι:
- Μεγαλύτερη αυστηροποιήση του θεσμικού πλαισίου για λέσχες φιλάθλων και παραρτημάτων τους αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στην λειτουργία αυτή
- Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα
- Εντατικοποίηση ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ.
- Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ
Οι προαναφερθείσες πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, ο κ. Οικονόμου είπε: «Η αντιμετώπιση των οπαδικής και νεανικής βίας χρέος προς την κοινωνία και την νέα γενιά αλλά και προς την υγιή αθλητική κοινότητα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της αθλητικής βίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».