Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
119 views 8 sec 0 Comment

Ε.Ε: Οι επτά ρωσικές τράπεζες που τέθηκαν εκτός SWIFT

Γιάννης Διαμάντης - 2 Μαρτίου, 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την αποσύνδεση επτά ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, στο πλαίσιο του πακέτου κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι τράπεζες, στις οποίες θα δοθεί προθεσμία 10 ημερών για να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω του SWIFT είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ρωσίας, η VTB, η Bank Otrkitie, η Novikombank, η Promsvyazban, η Bank Rossiya, η Sovkomank και η VEB.

Αξιωματούχος των Βρυξελλών τόνισε πως οι τράπεζες που τίθενται εκτός SWIFT επελέγησαν βάσει των διασυνδέσεών τους με το ρωσικό κράτος, καθώς οι δημόσιες τράπεζες τελούσαν ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Οι τράπεζες Sberbank (η μεγαλύτερη της Ρωσίας) και Gazprombank δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων, λόγω του γεγονότος ότι αποτελούν τους κυριότερους διαύλους για τις πληρωμές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το οποίο προμηθεύονται τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. από την Ρωσία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιοριστικά μέτρα εις βάρος των δύο συγκεκριμένων τραπεζών.

Επιπλέον, το ίδιο πρόσωπο ανέφερε ότι δεν έχει καταστεί εφικτό να επιτραπούν οι συναλλαγές που σχετίζονται με την ενέργεια και να αποκλεισθούν άλλες, αφού στο SWIFT δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ τύπων πληρωμών.

Ετικέτες: SWIFT, Ευρωπαϊκή Ένωση, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσικές Τράπεζες

PREVIOUS

Ενέργεια: Νέα άνοδος σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο – Οι εξελίξεις στα Χρηματιστήρια

NEXT

Alert! Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο (5/3)
Related Post
1 Αυγούστου, 2021
Πυρκαγιά στη Ρόδο- Διακοπές ρεύματος- Εκκενώσεις οικισμών
6 Μαρτίου, 2021
Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας επισκεπτόμενος τις σεισμόπληκτες περιοχές
15 Μαΐου, 2019
Μέρκελ: Έχουμε μια ”συγκρουσιακή σχέση” με τον Μακρόν
30 Ιουνίου, 2021
ΗΑΕ: Εγκαίνια του πρώτου προξενείου του Ισραήλ στο Ντουμπάι
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved