
Εξελίξεις για την επιτάχυνση της επένδυσης του Ελληνικού αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τις υπογραφές να μπαίνουν μέχρι τις 25 Ιουνίου, κάτι που θα επιτρέψει την χορήγηση της προκαταβολής των 300 εκατ. ευρώ από την Lamda Development.
Οι δύο εκκρεμότητες είναι η παραχώρηση της άδειας του καζίνο, καθώς και η διευθέτηση των δικαστικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική απόφαση του ΣτΕ είναι σημαντική, αφού θα κρίνει την υποβολή των τελικών υπογραφών.
Σε δηλώσεις του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, υπογράμμισε πως η τελική απόφαση θα σημάνει μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως «μετά τον Ιούλιο θα δημοπρατηθούν έργα σχεδόν μισού δισ. ευρώ για τις υποδομές και θα ακολουθήσουν κι επιπλέον έργα μισού δισ. ευρώ στο επόμενο πεντάμηνο- εξάμηνο».