Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
122 views 0 sec 0 Comment

Διάσκεψη του Βερολίνου: Αναγκαία η πολιτική διαδικασία στην κρίση της Λιβύης δηλώνουν ΗΠΑ και Γερμανία

Γιάννης Διαμάντης - 23 Ιουνίου, 2021

Την ανάγκη αποχώρησης όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Λιβύη τόνισαν ΗΠΑ και Γερμανία λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης του Βερολίνου για την χώρα.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, εστίασε στην εφαρμογή της απόφασης της 23ης Οκτωβρίου, που προβλέπει την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, προσθέτοντας ότι οι προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο πρέπει να διεξαχθούν κανονικά.

Κατόπιν, ο ίδιος ευχαρίστησε την Γερμανία για την συμβολή της στο λιβυκό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι Ουάσινγκτον και Βερολίνο συμμερίζονται κοινές θέσεις.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, εξήρε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο του ΟΗΕ, η οποία οδήγησε σε κατάπαυση του πυρός και δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, το γερμανικό ΥΠ.ΕΞ. επισημαίνει πως στη σημερινή Διάσκεψη θα συζητηθεί η υλοποίηση του πολιτικού οδικού χάρτη, που περιλαμβάνει την διεξαγωγή εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου 2021, η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, καθώς και η ενοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης.

Ετικέτες: Γερμανία, Διάσκεψη Βερολίνου, ΗΠΑ, Λιβύη

PREVIOUS

Μαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικά πυρά από ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάρος βρετανικού αντιτορπιλικού

NEXT

Διάσκεψη του Βερολίνου: Διάσταση απόψεων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nord Stream 2
Related Post
4 Ιουνίου, 2022
H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετικές ενέργειες, η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της, τόνισε ο Μητσοτάκης στο Reuters
21 Ιουλίου, 2022
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022
27 Φεβρουαρίου, 2022
Alert! Ε.Ε. και άλλες χώρες θέτουν ρωσικές τράπεζες εκτός SWIFT – Περιορισμοί στη Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
14 Μαΐου, 2020
Την Τετάρτη στη Βουλή η ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved