Εξαιρετικά πιθανή θεωρεί ότι παραμένει μια εισβολή Ρωσικών στρατευμάτων σε Ουκρανικό έδαφος ο Τζο Μπάιντεν.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος με σημερινό διάγγελμά του τόνισε ότι είναι έτοιμος να έχει συνομιλίες με τον Βλ. Πούτιν με στόχο μια λύση για την Ουκρανία.
«Δεν θα θυσιάσουμε τις αρχές μας ωστόσο» υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας πως οι χώρες έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν με ποιον θα συναιτερίζονται. «Τα έθνη έχουν το δικαίωμα σε εδαφική ακεραιότητα» ανέφερε.
«Δεν θέλουμε την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. Πολίτες της Ρωσίας δεν είστε ο εχθρός μας. Αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, θα είναι μια πολεμική επιλογή. Θα υπάρξει διεθνής κατακραυγή. Οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοι και οι εταίροι θα απαντήσουν αποφασιστικά. Πρέπει να δώσουμε στην διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας. Μια χώρα δεν μπορεί να αλλάξει δια της βίας τα γειτονικά της σύνορα» διεμήνυσε.